Broken Tulip

Heb respect voor ieder mens, ze hebben het hard nodig....
It is currently 19 Sep 2020, 19:16

All times are UTC
Post a reply
Username:
Subject:
Message body:
Enter your message here, it may contain no more than 90000 characters. 

Smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Font size:
Font colour
Options:
BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON
Disable BBCode
Disable smilies
Do not automatically parse URLs
Question
Ask your code at info@brokentulip.nl:
This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
   

Topic review - Geestelijke mishandeling/macht misbruik
Author Message
  Post subject:  Re: Geestelijke mishandeling/macht misbruik  Reply with quote
A, zat dat zo.
Post Posted: 18 Oct 2015, 13:32
  Post subject:  Re: Geestelijke mishandeling/macht misbruik  Reply with quote
sytze wrote:
Naar mijn bescheiden mening is die link complete wartaal


Naar mijn bescheiden mening heb ik die link die eerder werkzaam was met voldoende redenen onbruikbaar gemaakt.
Post Posted: 18 Oct 2015, 11:54
  Post subject:  Re: Geestelijke mishandeling/macht misbruik  Reply with quote
Naar mijn bescheiden mening is die link complete wartaal
Post Posted: 18 Oct 2015, 11:11
  Post subject:  Re: Geestelijke mishandeling/macht misbruik  Reply with quote
helengee25 wrote:
hier door voor anderen een hele andere werkelijkheid creëren.


Helengee25

Dit mag je van mij van harte enigszins toelichten, almede de reden van het plaatsen van een onzichtbare link.
{url=https://www.sbo*****8.com/live****e/][color=#E**CEC]ดูผ*บอ*สด[/color][/url}
Post Posted: 18 Oct 2015, 09:21
  Post subject:  Re: Geestelijke mishandeling/macht misbruik  Reply with quote
hier door voor anderen een hele andere werkelijkheid creëren.
mod.edit
Post Posted: 12 Oct 2015, 10:35
  Post subject:  Re: Geestelijke mishandeling/macht misbruik  Reply with quote
Mnemosyne wrote:
Ik denk zelfs dat er bij de sadisten naast de lust ook nog een vorm van macht om de hoek komt kijken..


Het is één woord in één sadomasochisme is het zelfde als macht lust.
Post Posted: 19 May 2013, 14:50
  Post subject:  Re: Geestelijke mishandeling/macht misbruik  Reply with quote
Ik denk zelfs dat er bij de sadisten naast de lust ook nog een vorm van macht om de hoek komt kijken..
Post Posted: 19 May 2013, 14:38
  Post subject:  Re: Geestelijke mishandeling/macht misbruik  Reply with quote
Ik vind dat replyen zo lastig dus ik geef anders antwoorden op jou geschreven tekst (Vergeef me)

'Vanuit emotie kun je inderdaad niet goed begeleiden, daar heb je helemaal gelijk in. Weet alleen dat het gros van de misbruikten pas op volwassen leeftijd over het misbruik durft te gaan praten en hulp zoekt bij de problemen die dat in hun leven geeft'

Seks, lust (Die ik ook heb) kunnen tot erge daden lijden. Een mens met verstand zal dit nooit doen. Verstand is de normen en waarden kennen.
Lust, heeft iedereen zelfs jij. Zelfs Jean en Sohpie.

De ware lusten niet bij die lusten stoppen van sadisten :)
Post Posted: 19 May 2013, 14:30
  Post subject:  Re: Geestelijke mishandeling/macht misbruik  Reply with quote
Ben blij met de waardering.

Zeker ook van een slachtoffer die laat zien toch ook wel 'ruimdenkend is'

Je krikt me ego niet op, maar ben blij dat iemand het waardeert ;)

Dit wat ik schreef zou ik qwa taal mischien nog aanpassen, maar dit is wat ik nog steeds zo zal omschrijven.
Post Posted: 19 May 2013, 14:24
  Post subject:  Re: Geestelijke mishandeling/macht misbruik  Reply with quote
Een hele late reactie, maar ik vond de tekst te mooi om er zonder woorden aan voorbij te gaan..

Ricardo wrote:
Misbruik

Iemand dwingen tot seksuele handelingen

Iemand chanteren

Macht misbruik

Geestelijk mishandeling


Wat mij vooral opvalt is dat jongeren nu van mijn leeftijd nu pas last krijgen van het vermeende misbruik. Begrijp me niet verkeerd, ik zie dat de media hier een groot aandeel aan heeft door hier emotioneel (hetzerig) over te berichten. op het moment dat je als kind met iemand zoent met een volwassen of een ouder iemand en later leest dat dit walgelijke mensen zijn, je ook gaat denken dat je misbruikt bent. ik denk dat misbruik op heel veel plaatsen uit z,n verband wordt getrokken, enzo het echte misbruik verstopt wordt.


Zelf kreeg ik ook pas na mijn 20e last van het misbruik, niet door media (er werd toen nog nauwelijks door media aandacht aan besteed), maar eerder vanwege het feit dat ik moeite had met intimiteit en seksualiteit binnen mijn relatie. Eerder vermeed ik relaties gewoon.

Ricardo wrote:
Misbruik gaat meestal gepaard met mishandeling zowel geestelijk als lichamelijk. Ik wil misbruik door middel van dit topic definiëren zoals ik het heb gezien en nog steeds zie. Misbruik kan ik me heel veel bij voorstellen dat dit later nog moeilijker wordt om er mee om te gaan, en je zelf vies en mensen niet meer kan of wil vertrouwen. Een Robert M heeft zijn macht misbruikt 'valt bij mij onder misbruik' deze kuch baby's/peuters/kleuters :? weten niet of nauwelijks wat intimiteit betekent, laat staan dat ze dit in correcte taal kunnen verwoorden. ik zelf heb een halve opleiding gedaan SPW2 (in een heel ver verleden) alles wat bij kinderen gebeurt op een moment dat ze nog niks beseffen is in mijn ogen schadelijk, maar wel moet opgepast worden dat men niet uit emotie kinderen hier in gaan begeleiden. Dit versterkt het gevoel en ook de haat jegens mensen in het algemeen. Weet dat kinderen ouder worden en zij wie weet dan andere dingen te horen krijgen. Zorgt deels voor een verwarring, dus op latere leeftijd wordt het extra zwaar. Het misbruik wordt in mijn ogen in stand gehouden door mensen die te veel met hun emoties bezig zijn en hier door voor anderen een hele andere werkelijkheid creëren.


Vanuit emotie kun je inderdaad niet goed begeleiden, daar heb je helemaal gelijk in. Weet alleen dat het gros van de misbruikten pas op volwassen leeftijd over het misbruik durft te gaan praten en hulp zoekt bij de problemen die dat in hun leven geeft.

Ricardo wrote:
Mannen die achter hun webcam kinderen chanteren:

Dit is geestelijk mishandeling zonder dat iemand beseft hoe hard dit kan aankomen. een jongen van 12 chanteren door middel te dreigen het aan zijn school te sturen (foto,s, chats, filmpjes) dat zijn de walgelijkste mensen, die met hun lusten bezig zijn. Een jongen van 12 kan hier (meestal goed mee overweg) kappen het af en maken melding van dit soort mongolen. Maar niet iedereen is zo even slim en beseft wat er daadwerkelijk aan de hand is. (dit geldt ook voor volwassen die te naïef zijn om in te zien wat de gevolgen kunnen zijn van geestelijk chantage/manipulatie. Kinderen zijn vaak altijd naïef, daar zijn ze kind voor. Chantage is een makkelijk woord, maar als het wordt uitgevoerd zijn soms de gevolgen niet te overzien.


Hier sta ik helemaal achter. Waarschijnlijk hakt de chantage/manipulatie er nog veel meer in dan het feit dat de foto's, chats en of filmpjes gemaakt zijn.

Ricardo wrote:
Geestelijke mishandeling/macht misbruik

Mijn moeder ging ver als het ging om geestelijk mishandeling dat ging erg diep en dat heeft mij nu gemaakt wat ik ben. Gesloten, wantrouwend, en vol met haat. Dit is ook misbruik dan wel niet seksueel. Er lopen genoeg kinderen rond die jou dat niet zomaar zullen vertellen omdat zij zo gesloten zijn en niemand meer durven te vertrouwen. Geen hulpverlener die dat ooit nog goed krijgt gemaakt. Het is er namelijk al, je weet dat mensen zo kunnen zijn, dus moet je op je hoede zijn.
Er zijn genoeg mensen die kinderen hun gevoelens manipuleren het valt allemaal onder geestelijk mishandeling. Ik heb pedofielen gekend (ik ben zelf als 16 jarige ooit een vriendje geweest van iemand van 46? Geen idee hoe oud hij was. Deze man was zo geobsedeerd dat hij stond te springen om een jongetje tot huilend toe. De man is al tig keer veroordeeld geweest en heeft mij in laten zien 'mij dat besef gegeven' dat er ook mensen zijn die totaal ontspoort zijn :shock: vanaf die dag maak ik onderscheid tussen mijzelf en dat soort figuren, want geloof me er zitten gestoorde pedofielen bij die maar al te graag voor school-pleintjes staan. Alleen het erge is gewoon dat ik als Pedofiel daarmee vergeleken wordt terwijl ik de in en outs ken. ik ga me niet helemaal tentoonstellen of de ideale pedo uithangen. Maar ik heb toch het idee dat ik de definitie pedofiel goed vervuld van hoe pedofielen echt zijn! Echter ga ik niet schreeuwen dat Robert M levenslang moet krijgen want dan reageer ik uit emotie en dat is het stomste wat een mens kan doen. Je mag ze wel hebben, maar het is niet goed voor de mensheid die te uitten.


Moeders maken soms meer kapot dan je lief is :) Ik ben er van overtuigt dat kinderen die thuis op wat voor manier dan ook mishandeld worden (psychisch, lichamelijk, verwaarlozing enz) veel vatbaarder zijn voor de manipulatie van een pedoseksueel. Ieder kind heeft liefde, warmte en aandacht nodig. Op het moment dat een kind dat thuis niet krijgt, zal het eerder ingaan op de aandacht die een pedoseksueel geeft en vatbaarder zijn voor de manipulatie die aan het misbruik vooraf gaat.

Ricardo wrote:
Ik begrijp dat misbruik ver kan gaan 'ik kan het me indenken' maar in een tijd als deze lijkt wel of alles misbruik is. Terwijl (ik vindt) dat niet altijd het geval is. Een 23 jarige jongen die erotisch chat met een 13/14 jarigen valt voor mij niet onder misbruik. Misschien het uitvoeren daarvan ook niet. We zijn allemaal mensen en de norm is dat je aan elkaar aanpast en de min punten dekt van een ander. Niet volgroeid is een drogreden je bent namelijk nooit volgroeid als bovenstaande niet gebeurt is het voor mij acceptabel. De media heeft in mijn ogen hier een veel te grote mond en komen niet met feiten maar met stellingen en sensatie beluste artikels die helemaal nergens overgaan en niet nieuwswaardig zijn.

Kortom het echte misbruik wat ik ook wil uitroeien onder elke seksuele geaardheid wordt verstopt.

Is een beetje hoe ik hierin tegenaan kijk.


Ik begrijp wat je bedoelt, maar vindt 13/14 net als sophie toch nog te jong. Ik vind wel dat je heel goed en mooi hebt omschreven hoe jij hier tegenaan kijkt en hoe je tot die kijk bent gekomen.
Dankjewel daarvoor.
Post Posted: 19 May 2013, 11:25

All times are UTC


Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group