Broken Tulip

Heb respect voor ieder mens, ze hebben het hard nodig....
It is currently 06 Feb 2023, 12:59

All times are UTC
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Niet alleen gemakkelijk
Unread postPosted: 20 May 2010, 16:06 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 10 Mar 2010, 17:04
Posts: 4019
Location: Vietnam/Nederland
Het lijkt allemaal zo simpel...
een paar tabletjes
of hup die naald erin,
zo gebakken
Als testosteron dan helemaal wegblijft......................
dan zijn de problemen wel verleden tijd


Er zijn ook die andere kanten.
Inmiddels besneden ivm lichen sclerosus. Het heeft niet mogen baten, de lichen is en blijft actief en wat daarvan de uiteindelijke resultaten worden...................brrr
Daarnaast borstvorming. En nee dat wil ik dus niet. Vooraf was me aangegeven dat er in geval van borstvorming operatief ingrijpen mogelijk was. De endocrinoloog was een alleszins nare ervaring.
Veel alternatief is er niet. Omdat zowel mijn psieg als mijn huisarts mijn mening delen dat de behandeling die ik kreeg niet echt een schoonheidsprijs verdient vroeg ik mijn h.a. om een nieuwe verwijzing (second opinion). Endocrinologen liggen echter niet voor het oprapen en mijn huisarts adviseerde om eens richting endocrinoloog te doen waar ik goed in ben... Draggie loslaten.
Ik had een afspraak voor eind juli. Ben vanmorgen naar de balie in het ziekenhuis geweest....
uurtje later telefoon, de afspraak is naar voren gehaald naar 27 mei.
Proficiat zullen jullie misschien zeggen. Jammer. Ik hou hier niet meer van. Vreselijk dat dit nodig is. Ook het idee hoe er met anderen gesold zal worden die geen draakje in hun binnen zak hebben....
Vorige week ben ik er op uit geweest om in België medicijnen in te slaan. Mijn moeder had wat nodig wat hier in NL niet meer wordt geleverd en ik nam de kansen waar om langs neus en lippen even te informeren. Chloroquine-sulfaat (anti-malaria) kunnen ze in grootverpakking goedkoper leveren dan de standaard doosjes. 100 stuks = vijf euro. Maar helaas ik heb toch een recept nodig.
Dat recept vroeg ik aan de balie bij mijn huisarts. Blijkt dat deze reismedicijnen standaard in de apotheek moeten worden besproken en met een advieslijst van de "plaatselijke deskundige" doorgaan naar een van de andere huisartsen van de huisartsenpost die een speciale opleiding heeft inzake deze vacinatie toestanden. Chloroquine is te oud en wordt niet meer aangeraden omdat de meeste infectiehaarden van malaria resistent zijn geworden tegen dit middel.
Vandaag ook maar terug gegaan naar die deskundige apothekerd-assistente en de informatie die ik had over dat middel voorgelegd. De combinatie van medicijnen die ik haar voorlegde was haar absoluut bekend, en het was ook duidelijk dat zulke medicatie het krijgen van malaria verder heel definitief uitsluit... Ik hou toch niet van dat gedraai en gelieg, dan maar recht voor zijn raap...
Het verzoek om dat recept wordt aan de huisarts voorgelegd met een toelichting en waarschijnlijk krijg ik mijn recept.... kan het me bijna niet voorstellen, we zien wel. Er is natuurlijk ook nog internet, maar wie garandeert dan welke kwaliteit medicijnen ik krijg.


Toen ik aan chemocastratie begon wist ik dat ik met risico's speelde. Ik heb een keuze gemaakt om die risico's te nemen. Ik heb me echter ook grenzen gesteld. Dat wil zeggen dat er dingen zijn waar ik nooit voor zal kiezen. Dat mijn kleine jongen het moeilijk heeft kan me eigenlijk weinig bommen. Maar door het leven gaan met een stel vrouwenborsten hoort niet tot de optie.
En ik heb me voorgenomen om van mijn leven geen knie meer aan de grond te zetten in situaties waar ik dat niet meen.

_________________
loveUall
Jean


zou mijn leven ooit
van meer waarde voor me worden
dan de wens om te willen zijn wie ik ben,
welke waarde zou ik wensen
aan dat leven toe te willen kennen...

tel. 06 57656027


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group